Din nou Calafat, din noi folk, in vechi Targu Jiu...

duminică, 20 septembrie 2009

Cu intarziere de o luna, am sa incerc sa-mi termin tema despre ce s-a intamplat in vacanta care s-a incheiat acum o saptamana.

Dupa Tabara Viata, a urmat ca si anul trecut, Tabara folk de la Calafat, ajunsa, iata la a XII-a editie . Mai bine gandita decat in anii anteriori -dupa parerea mea-, intalnirea de la malul Dunarii a adunat impreuna folkisti debutanti si consacrati care au cantat, au compus, au socializat acolo timp de 9 zile (1-9 august). Spre deosebire de anii anteriori, cand accentul a fost pus pe artisti consacrati ai genului, in aceasta editie a taberei -alaturi de ei- au fost selectati sa participe si tineri cu chitare din toate colturile tarii... Pastrand traditia, cantarile au inceput in fiecare seara, odata cu spectacolul sustinut de multi dintre cei invitati, si au continuat pana dimineata (nu la cabanute, din pacate pentru nostalgici, ci) pe plaja, la monument sau la receptia hotelului Panoramic. (din cauza numarului mare de participanti de anu' asta, in nici o seara nu au putut canta toti in spectacol).


Din pacate, vestea cumplita a indepartarii Tatianei Stepa avea sa (ma) marcheze (la) sfarsitul taberei, amintindu-mi de o veste la fel de trista pe care am primit-o acum 2 ani, tot la Calafat, aceea a mortii lui Florian Pittis. N-am sa dezvolt subiectul, nu din cauza ca nu ma preocupa/ emotioneaza, ci pentru ca nu sunt capabila.

Drumul spre Festivalul de la Targu Jiu (in partea opusa celui in care ar fi trebuit probabil sa merg) a fost lung si trist... Prietenii din grupul format la Calafat au stiut insa cum sa ne distraga atentia, iar de momente ca cele pe care le-am petrecut alaturi de ei, foarte rar am mai avut parte pana acum. In toate cele trei seri ale Festivalului, spatiul Teatrului de Vara din Targu Jiu a fost neincapator pentru cei veniti sa asculte si sa cante folk, lucru care n-a putut decat sa ma bucure.
Masa tacerii
in largul nostru..

Festivalul Folk Poarta Sarutului, Targu Jiu 2009, in memoriam Tatiana Stepa



Multumesc Anei, Ancai, Laurei, Biancai, Cristinei, lui Traian, lui Harry- ca au batut atata drum pana la malul Dunarii pentru a fi prezenti la spectacole-, Oanei si Ralucai (colegele de camera de la ForeverFolk)-pentru starea de spirit pe care mi-au transmis-o, Soranei & co. -pentru pretioasele comentarii de substrat asupra textelor unor melodii- si celor din gasca formata la Tabara din Calafat pentru momentele frumoase petrecute impreuna !

2 comentarii:

Cristina Catana spunea...

Cu mare drag! Oricand!

Ade spunea...

woaaaa :D:D:D