Concurs National de scurt-metraje :)

miercuri, 16 septembrie 2009

In perioada 15 septembrie - 10 octombrie 2009, tinerii elevi pana in clasa a XII-a (inclusiv), din toate colturile tarii, pasionati de film, interesati de a transpune realitatea pe sticla, sunt invitati sa-si trimita scurt-metrajele la concursul PARINTI FARA VOIE!

Aceasta competitie vizeaza premierea celor mai interesante scurt-metraje (filme de pana la 20-25 de minute) ce trag un semnal de alarma asupra situatiilor in care cupluri tinere ajung sa devina parinti intr-o conjunctura nefavorabila lor, fara sa-si planifice sau macar sa-si doreasca un copil - atunci cand ei insisi sunt copii!
In perioada martie - decembrie 2009 Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa implementeaza proiectul PARINTI FARA VOIE, proiect ce isi propune sa promoveze responsabilitatea in cuplu si sa determine tinerii cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani sa ia decizii in cunostinta de cauza si sa constientizeze importanta si efectele inceperii vietii sexuale la varste fragede.

Proiectul a luat nastere ca urmare a cresterii alarmante a numarului de tinere mame cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. In Romania: - 1 adolescenta din 50 ramane insarcinata - 1 tanara din 23 pastreaza copilul - 29 000 de femei cu varste cuprinse intre 15 - 19 ani raman insarcinate - 500 de femei pana in 15 ani dau nastere la prunci sau isi provoaca o intrerupere de sarcina.

Tema principala proiectului o reprezinta promovarea responsabilitatii in cuplu, indiferent de nivelul de maturitate, luand in considerarea inceperea vietii sexuale la varste fragede, efectele, atat pozitive cat si negative, ce decurg din actiunile fiecaruia. Ne propunem sa realizam o problematizare a fiecarei decizii pe care un cuplu o poate lua, de la inceperea vietii sexuale pana la impactul intreruperilor de sarcina sau a nasterii unui copil, fara a emite judecati de valoare.

"Parinti fara Voie" este demarat de Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa (ARTI) si finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, Actiuna 1.2. Noua ni s-au alaturat alte organizatii neguvernamentale si peste 45 de voluntari.

Mai multe detalii despre proiect, concurs, dar si testimoniale ale tinerilor aflati in astfel de cazuri pot fi gasite accesand http://www.parintifaravoie.ro/ .

0 comentarii: