Emotii .. La Suceava in Cetate

luni, 18 august 2008


Timp de trei zile, in Cetatea Sucevei s-a desfasurat prima editie a festivalului national de muzica folk "La Suceava in Cetate".. Primele 20 de ore petrecute pe drum alaturi reprezentantii Cetatii Baniei in Moldova, au fost foarte placute. Am cantat, am oprit prin orasele importante, ne-am plimbat cu rolele, am facut poze.. ultimele 4 ore insa, au fost tensionate din cauza faptului ca atunci am aflat ca intervenise ceva in program si doua "dintre minore"(adica Mihaela si cu mine) vor canta in seara respectiva .

Ajunsi in Suceava am apucat sa ne schimbam si sa "ne acordam" si am pornit catre Cetatea de Scaun, locul in care avea sa se desfasoare festivalul..Acolo am fost intampinati de cavaleri si domnite..


Emotiile primului festival de gen au existat din momentul in care am aflat ca voi canta in prima seara, dar au trecut imediat dupa ce am inceput sa cant . Dupa concurenti, au urmat recitalurile Madalinei Amon si Tatianei Stepa, iar cantarile au continuat la hotel in stilul taberei folk .. De altfel asta cred ca mi-a placut cel mai mult in festivalul asta : faptul ca nu am simtit tensiunea unui concurs, desi probabil fiecare venise acolo sa castige. Ne-am imprietenit repede .. e drept am avut ceva probleme de comunicare atunci cand ni s-au cerut "biletili di tren", la fel cum si ei au intampinat dificultati in folosirea perfectului simplu :) .

[poza e facuta de Marius Carneala]

In a doua zi am avut oarece probleme cu versurile, cu sonorizarea si cu faptul ca Alinuta nu mai gasea capodastrul chiar inainte de a intra pe scena.. Am trecut insa cu bine peste ele . Au urmat in recital ceilalti membri ai juriului, iar punctul culminant dupa parerea mea a fost recitalul Mihaelei Popescu . Eram curioasa daca mai poate canta asa cum o ascultasem pe niste inregistrari vechi.. Si intr-adevar a cantat chiar cu lejeritate acutele...


A treia seara, si ultima, a venit cu eclipsa, cu Mircea Vintila, cu jocuri de lumini si cu multa voie buna .. Am continuat sa cantam pana dimineata (mai mult(i) sau mai putin(i))..


Drumul de intoarcere a fost lung, obositor si trist.. Imi pare tare rau ca n-am apucat sa vedem manastirile din Moldova, dar asta inseamna ca trebuie sa revenim:) ..


5 comentarii:

CMR spunea...

schimba te rog link-ul vechi cu acesta... http://www.mariusc.name/new/teonei-cu-drag.html
ps: in viitor va mai fi o schimbare, cand va trebui sa renunti la "new/" din link-ul curent. o sa te anunt...

Anonim spunea...

foarte important si de retinut: "cele trei minore din Craiova" :))

CMR spunea...

Intr-adevar, a sunat foarte carcastic din partea acelei doamne felul cum v-a inmanat premiul. Putea gasi, ce-i drept, o alta forma de adresare. Nu ca nu ati fi minore, dar suna de parca ati fi baut bauturi alcoolice, nicidecum sa fi avut o reprezentatie artistica. Asta e, chiar si la case mai mari unii inca mai au cate ceva de cizelat.

CMR spunea...

sarcastic*

Negrea Irina spunea...

asa e...tre sa revi la suceava...mai ales ca trebuie sa treci prin piatra neamt k sa ajungi la suceava,. nu?atunci cred k o sa vin si eu:D...pupic