Doar de n-ar dura prea mult ...

sâmbătă, 9 august 2008

Fiind in drum spre Straja, acum cateva saptamani, am vazut ceva socant pe centura Targu-Jiului .. Stiam ca raurile din Romania nu-s tocmai curate, da' nu aveam idee cat de mizere sunt.. In larg (?!), dar mai ales pe malurile Jiului, era(si e) plin de gunoaie de tot felul (nu e o noutate)..

Ce m-a socat si mai tare a fost solidaritatea oamenilor de acolo, pe care am avut norocul sa-i "prind" chiar cand erau in mijlocul unei actiuni de ecologizare . Fiind constienti, probabil, ca nu o sa apucam nici noi nici copiii nostri sa vedem deseurile alea, degradate, oamenii s-au gandit "Hai sa facem ceva pentru viitorul copiilor si nepotilor nostri !" Si s-au apucat sa pescuiasca. (deseurile, bineinteles).

N-am stiut daca sa rad sau sa plang cand am vazut cu cata determinare lucrau
oamenii aia la strangerea deseurilor, cert e ca m-au impresionat. Incet, dar sigur, Romania e pe drumul cel bun . Volens nolens (mai mult nevrand), ajung la vorba unui fost domn profesor : "Romania e o tara frumoasa, pacat ca e locuita " Oare ne vom trezi vreodata din indiferenta ?


Norocul nostru e ca mai exista si oameni de bine care incearca totusi sa ne scoata din.. mizerie, oameni ca acestia ! Bravo ! "Pentru ca Romania va creste prin bun simt si responsabilitate ! "

3 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte tare...Felicitari "pescarilor"...Cat despre afirmatia domnului tau profesor pot spune k o sustin si eu de asemeneA:)

Anonim spunea...

Una din maaaarile si muuultele probleme ale lumii, nu numai ale Romaniei. Dar incetul cu incetul, o sa fim si noi mai buni cu planeta noastra. Ce zici? Reusim? Speranta moare ultima. pupici

Unknown spunea...

Interesant post. Ar trebui scrise mai multe din astea. Astfel s-ar cunoaste mai bine realitatea