Dupa programul de festival, au urmat la hotel, recitalurile de noapte si lectiile de folk (denumite generic "Cu folkul la pertu") -care erau optionale si intrerupte des de momente de publicitate. Alaturi de Mada, colega de training si la Universitatea de Vara ANSIT de anu' trecut, am hotarat sa particip la atelierele astea care se anuntau interesante. Astfel am invatat cateva "lucruri esentiale pentru un folkist" chiar de la artisti consacrati ai genului, care s-au dovedit foarte deschisi si dornici sa ne demonstreze, ce inseamna folkul si ce nu. Daca afirmatia prietenei Alina, de la folkblog conform careia "calitatea unei opere de arta nu se masoara cu fiola" n-ar fi adevarata, atunci as fi putut spune ca am participat la un act cultural de mare calitate, iar cum ii dau dreptate, pot spune doar ca am participat la o lectie interesanta de folk. Dincolo de modalitatea de prezentare a argumentelor, cred ca am inteles unde ar mai trebui lucrat pentru a ajunge sa-mi definesc stilul propriu .
Atelier folk la Vatra Dornei, bai !
duminică, 16 august 2009
Revenita acasa, dupa o lunga si productiva vacanta, mi-am facut in sfarsit curaj sa scriu cate ceva pe blog. Si am sa incep cu inceputul.
In cautarea stilului propriu, am pornit alaturi de Alina si Mihaela, prietenele si colegele de grup, si de doamna Madalina Amon, catre cea de-a II-a editie a Festivalului de muzica Folk "La Suceava in Cetate"- Menestreli in Muntii Dorunei . Aceasta editie a avut loc in perioada 27-28 iunie -bineinteles- la Vatra Dornei :).
Acolo am reintalnit cativa prieteni tare dragi si am mai cunoscut cativa artisti, cativa oameni, cativa folkisti ..
Prima zi a festivalului a fost dedicata exclusiv participantilor de toate varstele care au incercat sa convinga juriul, cu talentul si experienta lor, ca merita sa cante pe o scena.. Ploaia asta nebuna ne-a incurcat planurile inca din prima zi, iar spectacolul -care incepuse intr-un parculet frumos din centrul orasului- a continuat la Casa de Cultura.
In cea de-a doua zi au avut loc recitalurile folkistilor cu experienta si gala laureatilor. Fiind un festival special, nu s-au acordat premii I, II, III etc., ci premii pentru participantii care au acumulat deja experienta in domeniu si au luat cam tot ce se putea in materie de premii la festivaluri folk (aici, impunandu-se conditia de a nu mai participa in anii urmatori la acest festival). De asemenea s-au acordat premii speciale tinerilor artisti, in cautarea unor "forme noi de exprimare, mai putin prafuite". Astfel, grupul High Seas a primit premiul pentru crearea imnului festivalului, pe care l-am compus anul trecut la Suceava, in niste imprejurari foarte amuzante. Eu am avut surpriza si onoarea de a primi premiul special ForeverFolk.com si multumesc echipei frumoase de foreferfolkisti pentru aceasta incurajare, sper sa pot demonstra si de acum inainte ca am meritat premiul lor.
Publicitate.
Publicat de Teona Goreci la 02:48
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
buah felicitari pentru premii si ma bucur ca vara asta ai facut ceea ce-ti place tie cel mai mult
apropos...ai primit leapsa...uita-te p blogu' meu si aflii despre ce e vorba:D
Trimiteți un comentariu