Vacanta ..

duminică, 26 aprilie 2009


S-a terminat si vacanta asta ... si cum abia asteptam scoala, am trecut marti pe acolo sa vad ce se mai intampla.. bineinteles ca afara vremea era frumoasa ... mirosea a vacanta ... numai Domnul Portar era. (era?!) Era nelinistit, probabil din cauza ca nu-si putea exercita autoritatea asa cum trebuie.. Respectabilul Domn Portar la care ma refer gaseste amuzant sa te ia la intrebari de fiecare data cand vrei sa mergi la magazinul de peste strada, sa xeroxezi cateva pagini .. pentru ca pana la urma sa-ti dea voie, treaca de la domnia sa.. (dupa ce ti-a mancat toata pauza cu intrebari inutile). Asta se intampla in cel mai bun caz, adica atunci cand nu-ti cere sa-i aduci o hartie semnata de profesorul care te-a trimis la xerox.

Dar sa revenim la lucruri serioase .. la vacanta de exemplu. Desi n-am putut merge cu trupa Morphia la Festivalul de Teatru din Timisoara, din acelasi motiv din care n-am mers nici la intalnirea cu prietenii "e-liderati"(de care imi e tare dor), vacanta a inceput frumos.. Duminica am fost invitati sa participam la un spectacol interesant in Piata Mihai Viteazu. Asa am ajuns sa fim difuzati "in direct, indirect inregistrat si in reluare" la un controversat post national de televiziune, pe care nu-l prind.. Sonorizarea a fost foarte buna, spre multumirea noastra, iar oameni au venit destul de multi, avand in vedere ca era vorba de Duminica Floriilor. Cei care au aparut pe afis sub denumirea generica de "Generatie noua folk Craiova" sunt: Alina Amon, Adela Nedelcu, Gabriela Boldeanu, Mihaela Patran, Teona Goreci, Theodor Vladasel, Edi Cotoara, Liviu Enea si Madalin Voicu. Dupa noi au cantat Vasile Seicaru, Ducu Bertzi cu Mihai Nenita si Nicu Alifantis cu Zan.

Foto: Mihai Sandu

Inca de la probele de sunet, cand domnul care s-a prezentat noii mele prietene drept "Nicu" (Alifantis, desigur) ne-a primit cu "salut, colegii", m-am simtit in largul meu.. Apoi am fost invitati pe scena sa cantam alaturi de Vasile Seicaru refrenul de la "Blowing in the wind".. Au urmat Ducu Bertzi si Mihai Nenita, care au adus accentul ardelenesc in mijlocul Olteniei in modul specific lor.. Spectacolul a fost incheiat de Nicu Alifantis si trupa Zan... care au fost grozavi .

La intoarcere, fratele meu n-a fost crutat de cativa oameni ciudati care i-au vorbit despre reintoarcerea 'imblanzitorului de praf', probabil.. Am reintalnit prieteni vechi si frumosi de care imi era dor.. am cunoscut -mai devreme sau mai tarziu- si alti oameni frumosi ...

"Ce bine ca esti.. Ce mirare ca sunt..."

3 comentarii:

Roxutza spunea...

mi-a placut spectacolul...regret ca nu am putut sa stau pana la sfarsit, dar ma simt multumita ca te-am vazut si te-am auzit...ai fost grozava:D

Teona Goreci spunea...

ma bucur ca ti-a placut, roxana !

abia astept sa vin si eu la spectacolele in care vei canta ;). bafta !

Roxutza spunea...

sa fie!