Stinge lumina, asa votezi pentru binele Planetei !

vineri, 27 martie 2009

Azi, la scoala am aflat de campania Earth Hour, care se va desfasura in peste 2400 orase din 84 de tari (printre care si Romania), sambata, 28 martie 2009. Ce se va intampla sambata ? Timp de o ora (in intervalul dintre 20:30 si 21:30) in fiecare din aceste orase implicate vor fi -simbolic- stinse luminile din principalele locuri publice, pentru a atrage atentia cu privire la incalzirea globala.

Prin campania Vote Earth (Voteaza pentru Pamant), WWF (World Wide Fund for Nature) spera sa obtina un miliard de voturi care vor fi prezentate liderilor mondiali, la conferinţa Naţiunilor Unite de la Copenhaga. (va puteti inscrie aici)

Participarea la Earth Hour este un mod simplu de a arata ca, împreuna, putem transmite un mesaj puternic despre nevoia de actiune impotriva schimbarilor climatice, cu atat mai mult cu cat anul 2009 este unul crucial pentru politicile de clima. In luna decembrie a acestui an, liderii mondiali se vor reuni la Copenhaga pentru a stabili un acord global privind combaterea schimbărilor climatice. Earth Hour este o oportunitate pentru noi toti de a ne uni fortele si de a transmite un mesaj comun care sa creasca sansele adoptarii unui acord puternic. Este, in acelasi timp, un apel de a ne ridica si de a prelua controlul asupra planetei noastre.
Earth Hour 2009 va fi cea mai mare manifestatie globala si, totodata, un vot pentru Planeta. Din Las Vegas pana la Sydney, din Cape Town la Beijing, din Paris la Craiova :) , miloane de oameni din peste 2000 de orase s-au angajat deja sa voteze pentru Pamant, participand la Earth Hour. Turnul Eiffel, Biblioteca din Alexandria si Taipei 101, cea mai inalta cladire din lume, sunt doar cateva dintre constructiile emblematice care vor ramane in intuneric timp de o ora.

Spotul Vote Earth :Cum a fost in anii anteriori :In Romania, 8 orase (Bucuresti, Craiova, Timisoara, Iasi, Tulcea, Botosani, Brasov si Cluj-Napoca) se pregstesc intens pentru seara de 28 martie, cand vor stinge luminile la cele mai importante cladiri si vor organiza evenimente specifice.

Noi ne vom intalni sambata, 28 martie la ora 20:30, in fata Colegiului National 'Carol I', iar toti cei care considera ca ni se pot alatura. sunt bineveniti !


2 comentarii:

Anonim spunea...

Pacat ca nu s-au stins luminile in centru .. in rest a fost ok pentru un oras ca al nostru, in contextul in care initiativa a fost a profilor si elevilor .
Cristha.

Teona Goreci spunea...

@Cristha

Intr-adevar, pacat.. dar cred ca multi dintre noi au prins ideea.. Poate la anu' ne vom mobiliza mai repede, si vom reusi sa implicam si institutiile publice in organizarea acestui eveniment :)